New Zealands nasjonale rugbylag

The All Blacks – New Zealands nasjonale rugbylag

All Blacks, New Zealands nasjonallag, det mest elskede, og sterkeste laget de har. Laget er listet på samme nivå som de beste rugby lagene i verden i over 130 år. Draktene har sponsor logo, samt lagets egen logo, som er en bregne og vises i hvite farger. Drakten kom originalt fra New Zealands innfødte som slo seg sammen og vant 78 av 107 kamper.

De er en kilde til mye stolthet slik at valg og kamper er en kilde til diskusjoner og debatter i hjem og på jobb. De kampene som de har spilt blir også sett tilbake på i etterkant og diskutert.

Testkamper er en del av deres historie

All Blacks sin aller første kamp ble spilt en fuktig ettermiddag i mai 1884. Derfra vant laget åtte av åtte kamper i Australia. Navnet dukket opp på 1890 tallet da laget, på grunn av drakten, ble kjent av tilhengerne og lokal media som «the Blacks» eller «the All Blacks».

Test-kamper har en spesiell status og involverer vanligvis to eldre og veletablerte nasjonale lag. Unionene bestemmer hvilke kamper som blir test-kamper for deres lag. Oppgjennom tiden har laget spilt over 526 test-kamper rundt i verden, og vunnet 76 % av dem.

Rik og lang historie

I 1905-06 dro laget mellom Storbritannia, Frankrike og Nord Amerika. Mange sier dette er den viktigste turen i New Zealands rugby historie. Her spilte laget 35 kamper og vant 34 av dem.

Fra 1950 til 1970 tallet fortsatte laget sin stolte tradisjon av suksess både hjemme og borte. I løpet av disse tiårene kom noen av de mest ikoniske spillerne på banen, som Tremain, Meads, Lochore og Mourie.

New Zealand og Australia var de første vertene som hadde verdensmesterskap for rugby i 1987. I 2013 var All Blacks det første laget i den profesjonelle æra som gikk gjennom sesongen ubeseiret.

Verdensmesterskap i rugby i 1987. Tre Grand Slams i 2005, 2008, og 2010. De er det første laget som har vunnet tre Rugby World Cups, ubeseiret i Englands turnering.

Viktige spillere i rubgy-historie

Utav 1137 spillere i 2014, har femten av dem blitt inkludert i Worlds Rugby Hall of Fame: Don Clarke, Sir Colin Meads, Graham Mourie, Ian Kirkpatrick, Sir Wilson Whineray, samt Sir John Kirwan, Sir Brian Lochore, Dave Gallaher, Jonah Lomu, Grant Fox, Michael Jones, George Nepia, Sean Fitzpatrick, Joe Warbrick og Sir Fred Allen.

Comments are closed.