New York Yankees

New York Yankees er et baseball-lag som har sin hjemmebane i New York i USA. Laget konkurrerer i Major League Baseball (MLB) som en medlemsklubb av American League. Laget eies av Yankee Global Enterprises, som kontrolleres av familien til George Steinbrenner. Yankees er et av de mest suksessfulle klubbene i verden med utallige seiere og rekorder, og er ifølge Forbes den nest høyeste rangerte sportsfranchisen i USA.

Lagets historie

New York Yankees har eksistert i mer enn et århundre. De startet som et lag i American League i 1902, og ble kjent som Yankees i 1913, men vant sjeldent og ble ikke et populært lag før de i 1919 fikk Babe Ruth. Med Ruth på laget vant Yankees sin første American League tittel i 1921, og deretter sitt første i World Series Championship i 1923. Yankees vant World Series hvert år fra 1936 til 1939, og laget satte ny rekord når de vant fem påfølgende mesterskap fra 1949 til 1953. Etter sesongen i 1964 derimot, fulgte nedgang for laget, grunnet mangel på god erstatning av aldrende spillere på laget.

I 1973 kjøpte George Steinbrenner laget, og investerte i nye talentfulle spillere. På 90-tallet begynte laget å forbedres, og dette fortsatte helt ut i vårt århundre. I 2009 åpnet en ny stadion for Yankees, og de vant World Series for 27. gang i lagets historie.

Beste spilleren i baseball: Babe Ruth

New York Yankees har hatt noen av de beste spillerne innen baseball på sitt lag. Nummer 1 gjennom tidene, Babe Ruth, blir også sett på som den beste spilleren i baseball-sportens historie. Hans opprinnelige navn var George Herman Ruth Jr., og han var fra Baltimore. Ruth spilte for Boston Red Sox før han ble solgt til Yankees, og i løpet av de 22 sesongene han spilte i MLB gjorde han stor suksess og satte mange rekorder.

«Jernhesten» Lou Gehrig

En annen stor spiller er Henry Louis Gehrig. Han spilte 17 sesonger for Yankees i MLB, og var kjent for sin utholdenhet og slagkraft, som gjorde at han fikk kallenavnet jernhesten. I 1969 ble han kåret til den beste basespilleren på første base av Baseball Writers’ Association, og i Monument Park på Yankees’ stadion står et monument til ære for Gehrig.

Rivaliteten mellom Yankees og Red Sox

Yankees har fått enorm popularitet, og har en stor og dedikert gruppe av supportere. Men de har også mange fiender i andre supporterklubber. Rivaliteten mellom Yankees og Red Sox er den eldste, hardeste, og mest kjente i profesjonell sport, og har pågått i over 100 år.

Comments are closed.