De beste sportslagene gjennom tidene

Sport skaper opplevelser som kan samle mennesker på tvers av landegrenser og kulturer, og den bidrar til å skape relasjoner mellom mennesker som kanskje ellers ikke har så mye til felles.

New York Yankees

Baseball er en av de tre største lagidrettene i USA, og New York Yankees er et av to baseball-lag med base i New York. Deres hjemmebane Yankee stadium ligger i bydelen The Bronx, som har over en million innbyggere. Laget spiller i The East Division av American League, og har vunnet World Series ikke mindre enn 27 ganger. To av de mest kjente spillerne Mickey Mantle og Lou Gehrig har sammen med 56 andre personer tilknyttet New York Yankees, fått plass i The National Baseball Hall of Fame and Museum.

Fotball: Manchester United Football Club

Manchester United ble stiftet i 1878 Det opprinnelige navnet var Newton Heath LYR Football Club men de byttet navn i 1902. ManU har sin hjemmebane på Old Trafford i Manchester, England. Laget har vunnet Premier League hele 20 ganger, og i 1999 ble de det første engelske laget noensinne som vant og UEFA Champions League, FA-cupen og Premier League samme sesong.

Klubben er rangert som verdens mest verdifulle sportsklubb i Forbes Magazine, og er derfor antatt å være verdt nærmere to millioner dollar. De er nå i dag kjente over hele verden, og en av grunne til dette, bortsett fra deres imponerende rekorder, er deres verdenskjente spillere.

Basketball: Chicago Bulls

En amerikansk idrettslærer oppfant i 1891 spillet basketball, hvor målet var å få ballen ned i en kurv ved kun å bruke hendene. Basketball er i dag nummer to på listen over verdens mest populære idretter.

Chicago Bulls hører hjemme i Chicago, Illinois og er et av 30 lag som spiller i National Basketball League (NBA) i USA. Laget har seks NBA titler bak seg, og ikke mindre enn tolv personer tilknyttet klubben er valgt inn i Basketballs Hall of Fame. Historiens kanskje mest profilerte basketballspiller, Michael Jordan spilte for nettopp Chicago Bulls, og mange mener at lagets glansdager var på 90-tallet da Jordan var på toppen av sin karriere.

Ishockey: New York City Rangers

Ishockeylaget New York City Rangers, er et av de opprinnelige seks ishockeylagene i USA. Klubben ble stiftet i 1926, og spiller i den prestisjefylte nordamerikanske ligaen NHL. Rangers var det første amerikanske laget som vant Stanley-cup, og har siden den gang vunnet denne fire ganger – sist i 1993-94. Deres hjemmebane er det kjente turistikonet Madison Square Garden på Manhattan i New York.

I 2010 prøvespilte nordmannen Mats Z.Aasen for klubben, men han kom ikke gjennom treningsleiren. I 2014-15 vant Rangers President’s Trophy for tredje gang.

Comments are closed.